Clubul Olympique Marseille a trimis, marţi, o scrisoare către UEFA, în care îşi exprimă nemulţumirea şi neînţelegerea faţă de desemnarea arbitrului român Itsvan Kovacs pentru meciul cu Villarreal de joi, din Liga Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovacs a fost la centru şi la meciul echipei Olympique Marseille cu Panathinaikos, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, din august 2023.

Mai exact, arbitrul român l-a eliminat pe Geoffrey Kondogbia pentru două cartonaşe galbene, primul dintre ele fiind arătat încă din secunda 32 a meciului. Marseille, care a pierdut în cele din urmă cu 0-1, i-a reproşat şi faptul că nu a acordat un penalti François-Régis Mughe.

Săptămâna următoare, OM a fost eliminată la penaltiuri după returul, care a fost marcat de alte decizii arbitrale considerate contrare. Clubul a trimis o scrisoare la UEFA după această dublă manşă pentru a se plânge de arbitrajul din ambele meciuri.

Desemnarea lui Kovacs a fost văzută ca "o gafă" şi "o lipsă de respect" pentru OM, a explicat sursa consultată de AFP. "Nu suntem mulţumiţi şi nu prea înţelegem, există mulţi arbitri buni", a adăugat sursa menţionată. Aceeaşi sursă a confirmat pentru AFP că o scrisoare a fost redactată în cursul dimineţii de marţi pentru a fi trimisă la UEFA.

Istvan Kovacs va arbitra duelul dintre Villarreal (Spania) şi Marseille (Franţa), returul optimilor de finală ale Ligii Europa.

”Centralul” român va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene şi de al patrulea oficial Andrei Chivulete. În camera VAR se vor afla alţi doi conaţionali, Cătălin Popa şi Horaţiu Feşnic.

Partida se joacă joi, 14 martie, de la 19:45, în Spania. În tur, Marseille s-a impus cu 4-0.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.