Câştigând al 1335-lea meci din sezonul regulat NBA cu San Antonio Spurs, luni seară, împotriva lui Los Angeles Lakers (117-110), Gregg Popovich a egalat recordul de victorii pentru un antrenor, deţinut până atunci de Don Nelson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 25 de ani şi două luni de la primul său succes pe o bancă NBA, Gregg Popovich s-a alăturat lui Don Nelson în panteonul celor mai victorioşi antrenori din sezonul regulat.

Primul succes a fost obţinut în 14 decembrie 1996 contra celor de la Dallas.

Cu 1335 de succese, Gregg Popovich îl egalează aşadar pe Don Nelson, fostul antrenor al lui Dallas şi Golden State, retras din 2010 şi care a fost în fruntea unei echipe NBA aproape 34 de ani.

Popovich l-ar putea depăşi pe Nelson, miercuri, în cazul unei victorii împotriva echipei Toronto.

În vârstă de 72 de ani, Popovich are cinci titluri în campionatul nord-american de baschet cu San Antonio Spurs, a câştigat Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi a fost asistent în 2004, când SUA au cucerit medalia de bronz. El este la Spurs din 1996.



 

 

Congrats to @spurs Coach Gregg Popovich on tying Don Nelson for the most wins as a Head Coach in NBA History.

He’s one win away from being alone at the top as the winningest coach of all-time. pic.twitter.com/XfhXtIzBzp

— NBA History (@NBAHistory) March 8, 2022
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.