Ministerul sportului din Grecia a anunţat, luni, închiderea imediată a tuturor fan-cluburilor, din toate sporturile, până la 31 iulie, ca parte a unei serii de măsuri pentru a opri violenţa din partea unor suporteri, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţate luni de adjunctul ministrului sportului Lefteris Avgenakis, măsurile vin la trei săptămâni după ce un fan de 19 ani a fost înjunghiat mortal în oraşul Salonic.

Douăsprezece persoane au fost arestate în urma acestei tragedii atribuite unor presupuşi "huligani" care au rănit şi doi prieteni ai victimei.

Potrivit lui Avgenakis, vor fi puse condiţii mai stricte pentru înregistrarea şi gestionarea cluburilor de suporteri. Fiecare echipă va putea accepta doar un club de fani, în loc de mai multe ca până acum.

"Înregistrarea membrilor (a unui club de suporteri) va fi digitală şi actualizată în fiecare vară. Licenţa (a suporterilor) va fi retrasă de îndată ce doi dintre membrii acesteia, cel puţin, vor fi urmăriţi penal pentru acte de violenţă legate de activitatea fanilor”, a adăugat ministrul adjunct al Sportului.



El a precizat că asociaţiile de suporteri nu mai pot distribui bilete individuale, pentru anumite meciuri, iar acestea vor fi rezervate exclusiv deţinătorilor de abonamente.

Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Takis Theodorikakos, prioritatea guvernului grec este de a stabili toleranţă zero faţă de comportamentul violent şi agresiv din mediul sportului.

"Huliganismul este o pandemie globală teribilă care a ucis deja zeci de oameni. Trebuie să ne unim forţele, cele ale guvernului, ale partidelor politice, ale echipelor. Nimeni nu are dreptul să rateze întâlnirea împotriva violenţei", a spus Theodorikakos.

În ultimele două săptămâni, 67 de fan-cluburi au fost închise în toată ţara şi 17 persoane au fost arestate pentru deţinere de arme potenţial mortale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.