Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjială, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anul trecut au fost depistaţi un număr de 43 de sportivi dopaţi, cu 13 mai mult faţă de 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vâjială a preciat că această creştere s-a datorat depistării pozitive cu meldonium a întregului lot olimpic de kaiac-canoe.

“Au fost foarte multe cazuri de dopaj anul trecut faţă de ceilalţi ani, tocmai datorită acestei substanţe, meldonium, şi datorită faptului că s-a găsit tot lotul olimpic de kaiac-canoe. Noi considerăm că a fost vina întregului personal din jurul sportivilor, nu numai al lor. Dar conform principiului responsabilităţii a codului, sportivul este direct răspunzător de ceea ce se găseşte în organismul său. Deci nu poate fi absolvit de vină. Anul trecut am avut 43 de cazuri şi în 2015 au fost cam 30. Pentru prima oară în România am găsit un întreg lot dopat, a fost un an mai deosebit idn punctul acesta de vedere”, a afirmat Graziela Vâjială.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) şi Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMMB) au încheiat miercuri un protocol de colaborare, cu scopul de prevenire şi combatere a dopajului în sport.

Cele două instituţii vor elabora şi desfăşura programe şi acţiuni comune prin care vor încerca să atragă atenţia asupra pericolului consumului de substanţe dopante, ca prim pas al protocolului fiind publicarea şi pe site-ul CMMB a listei cu substanţe interzise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.