Mijlocaşul echipei Arsenal Londra Granit Xhaka a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi va rata meciurile cu Italia şi Irlanda de Nord din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul de origine albaneză, în vârstă de 28 de ani, căpitanul naţionalei Elveţiei, a ratat din acelaşi motiv şi meciul amical cu Grecia (scor 2-1), disputat miercuri.

El este singurul jucător nevaccinat sau care nu a avut virusul Sars-Cov-2 din lotul convocat de noul selecţioner al Elveţiei, Murat Yakin. Xhaka va fi înlocuit de Fabian Frei, 32 de ani, care revine în prima reprezentativă după trei ani şi jumătate.

Granit Xhaka a refuzat să se vaccineze, potrivit federaţiei elveţiene, şi acum a fost plasat în izolare.

"Granit Xhaka nu a fost vaccinat. El este un jucător care nu este vaccinat. Am lăsat asta pe seama fiecărui jucător, este o decizie personală a fiecăruia, la fel ca orice altă persoană din Elveţia. Am emis o recomandare ca toată lumea să se vaccineze. Dar el a decis. Şi este, de asemenea, dreptul său să nu fie vaccinat. Toţi ceilalţi jucători din echipă au fost vaccinaţi sau s-au recuperat după covid, deci sunt mai mult sau mai puţin în siguranţă, cel puţin din punct de vedere medical, deşi nu este niciodată sigur. În consecinţă, avem o rată de vaccinare foarte mare. Acum, din păcate, Granit a fost infectat. Din punct de vedere sportiv, este o ruşine pentru noi în acest moment important", a declarat Adrian Arnold, purtător de cuvânt al federaţiei elveţiene.

Potrivit un studiu întocmit de Premier League şi EFL, citat de dailymail.co.uk, 30 la sută dintre jucătorii care evoluează în Anglia au refuzat să se vaccineze şi nici nu intenţionează să o facă în viitor. Ei au motivat că se tem de efectele secundare ale vaccinului sau că nu au nevoie, deoarece se simt puternici din punct de vedere fizic în faţa virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.