Emblematicul fundaş al echipei Juventus, Giorgio Chiellini, a anunţat marţi, pe contul său de Twitter, că se retrage din activitate. După mai bine de 20 de ani petrecuţi pe terenurile din Italia şi din Europa şi o perioadă în Statele Unite, la Los Angeles FC, Giorgio Chiellini îşi agaţă definitiv ghetele în cui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ai fost cea mai frumoasă şi mai intensă călătorie din viaţa mea. Tu ai fost totul pentru mine. Împreună cu tine am parcurs un drum unic şi de neuitat. Dar acum este timpul să începem noi capitole, să înfruntăm noi provocări şi să scriem în continuare pagini importante şi interesante ale vieţii", a scris Chiellini pe X.

 

În palmaresul său figurează un Euro, nouă titluri de campion al Italiei, cinci Cupe ale Italiei şi cinci Supercupe ale Italiei. În timpul aventurii sale peste Atlantic, a mai adunat un Supporter's Shield şi o Cupă MLS. Dar a avut parte şi de dezamăgiri, cum ar fi finala Euro 2012 împotriva Spaniei şi ratarea calificării la Cupa Mondială cu Squadra Azzurra.

După 561 de apariţii pentru Juventus, italianul ar dori acum să se întoarcă în calitate de oficial la clubul italian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.