Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că actualul sistem competiţional al Ligii I va fi păstrat până la finalul actualului contract privind drepturile de televizare a meciurilor, scadent la finalul sezonului 2018-2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost nicio discuţie legată de sistemul competiţional. Din punctul nostru de vedere şi al multor cluburi acest sistem nu se poate schimba. Bineînţeles că unii sunt nemulţumiţi că sunt la retrogradare şi le-ar prinde bine dacă s-ar mări numărul de echipe. Dar am făcut un contract pentru drepturile tv care aduc bani foarte mulţi şi cluburile trăiesc din aceşti bani. Nu se poate modifica acest sistem pentru că este condiţie în contractul cu ISB. Este un sistem mult mai interesant, lumea fotbalului este mulţumită şi în special suporterii. Nu am mai văzut stadionul cu 50.000 de oameni de mult timp la un derbi. Acest sistem va fi menţinut cel puţin până se termină contractul cu televiziunile", a spus Iorgulescu.

Şeful LPF a afirmat că nu este interesat de organizarea campionatului Ligii a II-a: "În Adunarea Generală din 14 aprilie a fost un articol, la solicitarea Ministerului Tineretului şi Sportului, a trebuit să fie eliminat articolul 14 din statutul modificat care spune că LPF poate organiza şi alte competiţii cu acordul FRF. A fost scos pentru că MTS nu ştiu pe ce motiv a respins acest articol. Noi am vrut să punem acest articol, ca în viitor, dacă ne mai gândim la vreo competiţie să putem să o organizăm. Nu ştiu la ce s-a gândit federaţia, poate s-a gândit că suntem interesaţi să preluăm Liga a II-a, ceea ce nu ne interesează. Cupa Ligii va fi organizată în continuare".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Gino Iorgulescu consideră că titlul de campioană a Ligii I nu este decis, precizând că este posibil ca în penultima etapă a play-off-ului să acorde medaliile de campioni. "Din punctul meu de vedere nu s-a terminat campionatul. Campionatul se termină atunci când pe hârtie nu mai sunt şanse ca altă echipă să ia campionatul. Se poate întâmpla orice, calculul hârtiei ne arată că nu s-a terminat campionatul. Nu cred că se termină campionatul nici la meciul Astrei de la Târgu Mureş. Poate următoarea etapă să facem premierea. Dacă ne uităm la echipele noastre faţă de ceea ce este în Europa, putem spune că toate echipele noastre pleacă cu şansa a doua să ajungă în grupele Ligii Campionilor, dar nu se ştie niciodată. Eu cred că în timp se vor vedea rezultate şi pe plan internaţional. Din păcate situaţia financiară a fotbalului românesc nu permite să facem echipe foarte puternice, de aici pleacă totul", a afirmat Iorgulescu.

Referitor la finala Cupei Ligii, dintre Steaua şi Concordia Chiajna, Iorgulescu a spus că nu este împăcat cu ideea disputării acesteia la începutul sezonului competiţional viitor: "Eu nu pot să spun că se ştie câştigătoarea Cupei Ligii. După cum aţi văzut, Chiajna a bătut Dinamo cu 3-0. Nu se ştie ce se întâmplă într-o finală, cât de motivaţi sunt, cât de pregătiţi. Probabilitatea unei victorii nu este bătută în cuie de la începutul meciului. Nu am fost şi nu suntem împăcaţi cu disputarea finalei în sezonul viitor, dar dacă aşa am fost solicitaţi de domnul Iordănescu, îi punem totul la dispoziţie pentru că echipa naţională este cea mai importantă. Vrem să-i creăm toate condiţiile, să nu spună că noi am fost de vină, că nu i-am creat condiţiile pentru a face performanţă".

În cadrul conferinţei de presă, Iorgulescu a anunţat încheierea unui parteneriat între LPF şi Audi pentru Cupa Ligii. "Suntem încântaţi să anunţăm un nou parteneriat pentru Liga Profesionistă de Fotbal, după ce anul trecut Orange a devenit partener principal. Audi vine şi îşi arată interesul pentru fotbalul românesc din România, brandurile mari încep să fie atente la ce se întâmplă în fotbalul românesc. Deocamdată e un contract care nu e chiar de anvergură. Noi ne bucurăm că reuşim să atragem branduri de marcă. Nu e pe termen lung, deocamdată este pentru Cupa Ligii, au vrut să testeze. Nu e vorba neapărat de o sumă mare de bani. Va daţi seama, la Cupa Ligii ce sumă să avanseze Audi? E vorba de 25-30.000 de euro, cu alte facilităţi pentru cei care cumpără. E un început pe care noi vrem să-l testăm", a mai spus preşedintele LPF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.