Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a delcarat, joi, într-o conferinţă de presă că a refuzat invitaţia preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, de a face parte din Comisia pentru fotbal profesionist întrucât nu-i vede rostul, LPF fiind o instituţie autonomă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am refuzat pentru că nu-i văd rostul acestei comisii. Nu am văzut ceva scris în care să se definească ceea ce poate face această comisie. În plus nu am văzut care sunt criteriile de alegere a membrilor. Ce rost are o comisie dacă nu îi ştim limitele ei. În plus, noi suntem autonomi şi avem statute şi regulamente proprii”, a declarat Iorgulescu.

Referitor la principiul de solidaritate votat în Adunarea Generală a FRF de anul trecut, prin care LPF ar urma să dea o parte din banii încasaţi din vânzarea drepturilor TV pentru echipele din eşaloanele inferioare, Iorgulescu şi-a menţinut poziţia, spunând că va acţiona în instanţă federaţia dacă va încerca impunerea acestei reguli: "Este o promisiune electorală a domnului preşedinte şi acum vrea să se achite pe seama Ligii Profesioniste de Fotbal. Adică să ia bani de la Liga Profesionistă de Fotbal şi să se achite de promisiuni. Noi nu suntem de acord. Noi mergem în instanţă dacă ei încearcă să impună această solidaritate."

Gino Iorgulescu a afirmat că există semnale din partea UEFA că sistemul de arbitraj video pus în funcţiune la Cupa Mondială din Rusia să fie implementat în toate campionatele europene.

"Noi suntem interesaţi, şi la Cupa Mondială a dat rezultate, dar avem semne de la UEFA şi de la asociaţia ligiilor profesioniste că la un moment dat se va impune obligatoriu şi acum sunt preocupări pentru fondurile care ar putea să vină de la UEFA. Dacă vom avea banii necesari pentru acea aparatură poate testăm sau poate ne pune cineva la dispoziţie aparatura, UEFA sau Asociaţia Ligilor Profesioniste. Costurile variază între un milion şi două milioane de euro”, a mai spus Gino Iorgulescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.