Gimnastica ritmică din România a avut parte, joi seară, de un rezultat în premieră într-o probă individuală la nivel de junioare, la Campionatul European din Tel Avia. Amalia Lică a obţinut medalia de aur la măciuci, reuşită care se alătură argintului pe echipe şi unui bronz la minge, obţinut de Christine Drăgan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amalia Lică a obţinut un punctaj total de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska (Polonia, 29.100) şi Kamila Gafarova (Azerbaidjan, 28.550).

”Este o mare realizare pentru gimnastica ritmică din România, primul aur la obiectul măciuci. Tot timpul spun că dacă se munceşte, rezultatele vin, iar ce fac fetele noastre la Europene este extraordinar. O mare bucurie pentru România”, a declarat pentru News.ro, Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică în gimnastica ritmică românească, la JO de la Los Angeles (1984, argint la individual-compus).

Revenind la Europenele din Israel, într-o altă finală a junioarelor, la minge, Christine Drăgan a cucerit medalia de bronz (30.700 puncte), după Michelle Munits (Israel, 32.150 puncte) şi Elvira Krasnovaeva (Bulgaria, 31.500).

Cele două performanţe individuale ale sportivelor tricolore vin după ce, miercuri, echipa Eomâniei a câştigat medalia de argint în concursul pe echipe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.