Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a calificat marţi drept "inacceptabilă" agresarea unui arbitru în timpul unui meci din campionatul Turciei, luni seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există absolut niciun loc pentru violenţă în fotbal, pe teren sau în afara lui", a scris preşedintele FIFA într-un comunicat. "Evenimentele care au urmat meciului din Süper Lig din Turcia dintre MKE Ankaragücü şi Caykur Rizespor sunt total inacceptabile şi nu-şi au locul în sportul nostru sau în societate", a spus el.

"Fără arbitri, nu există fotbal. Arbitrii, jucătorii, fanii şi staful trebuie să fie în siguranţă pentru a se bucura de joc şi fac apel la autorităţile competente să se asigure că acest lucru este respectat cu stricteţe la toate nivelurile", a adăugat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

 

Halil Umut Meler, arbitru în campionatul primei divizii din Turcia, a fost agresat, luni seară, de preşedintele clubului Ankaragücü şi de alte persoane, după meciul dintre Ankaragücü şi Rizespor, scor 1-1, în care Olimpiu Moruţan a înscris golul formaţiei din Ankara.

Acest incident grav a dus la suspendarea campionatului până la noi ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.