Cuplul Gianina Beleagă – Ionela Lehaci-Cozmiuc, medaliat cu aur la mondialele din Bulgaria în proba de dublu vâsle categoria uşoară, a primit, marţi, premiul pentru cel mai bun echipaj al anului, în cadrul Galei Canotajului Românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionela Lehaci-Cozmiuc a afirmat că îşi doreşte ca şi anul viitor să existe o concurenţă între fete şi băieţi, în ceea ce priveşte obţinerea medaliilor.

“A fost un titlu aşteptat şi muncit şi plâns. Ambiţia noastră şi munca şi seriozitatea şi-au spus cuvântul în finală pentru că am câştigat cu o barcă avans, aproape două secunde, ceea ce la categoria uşoară este foarte mult. Eu nu sunt invidioasă pe medaliile băieţilor pentru că acolo sunt soţul şi fratele meu, eu le doresc să obţină aceleaşi medalii în continuare şi să ne facă concurenţă în continuare, ca să avem cu cine să ne luptăm. Băieţii au obţinut cele mai multe medalii, dar noi le-am obţinut pe cele mai strălucitoare”, a spus Ionela Lehaci-Cozmiuc.

Gianina Beleagă are încredere în noul antrenor coordonator al lotului feminin de canotaj, italianul Antonio Colamonici: “Acum suntem în proces de pregătire avem încredere în programul de pregătire al antrenorului, o luăm treptat. Noul antrenor ne dă un <boost>, un val de energie, şi avem încredere că ne va urca din nou pe podium, aşa cum a făcut-o domnul Roman. Ambii sunt profesionişti şi îmi arată siguranţă. Pentru 2019 nu e nicio certitudine, noi muncim mai mult pentru că se apropie Jocurile Olimpice şi ăsta este visul nostru suprem. Noi dăm toate energia de care dispunem în fiecare zi”.

Canotajul românesc a obţinut în acest an 37 de medalii în competiţiile internaţionale, la toate categoriile, dintre care 17 de aur, cele mai multe din întreg sportul românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.