Gambia s-a calificat, duminică, în faza finală a Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, după remiza, scor 2-2, cu Congo, într-un meci disputat pe Grand Stade din Marrakech din Maroc, în ciuda cutremurului care a făcut peste 2.100 de morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două goluri marcate pe final de rezervele Yankuba Minteh şi Muhammed Badamosi, în condiţiile în care Congo conducea cu 2-0, au oferit Gambiei punctul de care avea nevoie pentru a se califica. Gambia a terminat pe locul al doilea în grupă, după Mali.

Acest meci din Grupa G a fost mutat la Marrakech, deoarece Gambia nu are un stadion care să îndeplinească standardele internaţionale

După cutremurul de vineri seara târziu, jucătorii din Gambia şi Congo au fugit din hotelurile lor şi au dormit în aer liber. Antrenorii celor două echipe, belgianul Tom Saintfiet (Gambia) şi Paul Put (Congo), au declarat că jucătorii lor au fost traumatizaţi, dar Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a menţinut meciul.

Meciul s-a disputat în faţa a doar câteva zeci de spectatori, suporteri ai ambelor echipe care au fluturat steagurile ţărilor lor.

Cutremurul s-a soldat cu moartea a peste 2.100 de persoane la sud-vest de oraşul turistic Marrakech. Faza finală a CAN se va disputa în Coasta de Fildeş, între 13 ianuarie şi 11 februarie 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.