Fundaţia Eric Abidal a dezminţit, miercuri, printr-un comunicat, informaţiile apărute în El Confidencial, conform cărora Sandro Rosella r fi cumpărat ilegat un ficat pentru transplantul căruia i-a fost supus Abidal în 2012, relatează sport.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Fundaţia Eric Abidal, în numele său şi al lui Eric Abidal, dezminte categoric informaţiile apărute în presă cu privire la nereguli în tratamentul afecţiunii sale. Întreg procesul legat de transplantul său s-a  desfăşurat conform procedurilor şi protocoalelor. Fundaţia Eric Abidal regretă că este pusă sub îndoială integritatea tuturor celor implicaţi în process, faţă de care Eric Abidal simte o mare admiraţie şi recunoştinţă, în special faţă de donator, vărul său Gerard”, este comunicatul fundaţiei.

Potrivit sport.es, şi o sursă din cadrul FC Barcelona a negat informaţiile din El Confidencial. “Categoric nu a existat nicio neregulă legată de tratamentul, operaţia şi transplantul” din 2012.

Jurnalul El Confidencial a notat, miercuri, că în urma unor interceptări telefonice s-a descoperit că fostul preşedinte al FC Barcelona, Sandro Rosell, ar fi cumpărat ilegal ficat pentru transplantul căruia i-a fost supus Eric Abidal în 2012.

Garda civilă şi poliţia spaniolă au interceptat cel puţin patru convorbiri telefonice în care Rosell ar recunoaşte că a cumpărat un ficat ilegal pentru Abidal, scrie jurnalul spaniol.

Eric Abidal, în vârstă de 38 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist în 2014 şi acum este director sportiv al FC Barcelona. În 2012, Abidal a fost supus unui transplant de ficat.

Sandro Rosell a fost preşedinte al FC Barcelona în perioada 2010 – 2014 şi în prezent este cercetat pentru spălare de bani

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.