Federaţia Română de Fotbal va finaliza până la sfârşitul acestui an un cod de conduită prin care să poată sancţiona manifestările rasiste sau xenofobe de pe stadioane, urmând a fi monitorizate şi declaraţiile oamenilor de fotbal, a afirmat, vineri preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În raportul de arbitraj şi cel al observatorului există o rubrică în care aceştia pot menţiona manifestările rasiste, xenofobe sau de altă natură care se petrec pe stadioanele de fotbal. Până la sfârşitul acestui an însă, noi vom finaliza şi un cod de conduită care va reglementa inclusiv declaraţiile oamenilor de fotbal făcute în afara stadioanelor. Ne propunem să creăm o platformă pentru combatea discriminării de orice fel. Este vorba despre respectul pe care îl arătăm celorlalţi. Eu consider că fotbalul poate ajuta în acest sens prin vizibilitatea pe care o are”, a declarat Burleanu în cadrul prezentării proiectului „Săptămânile Acţiunilor-Oamenii fotbalului”, care a avut loc vineri la Casa Fotbalului.

„Săptămânile Acţiunilor-Oamenii fotbalului” este o mişcare internaţională care se desfăşoară în aceeaşi perioadă în numeroase ţări din Europa. Proiectul este susţinut de Reţeaua Internaţională Fare, care îşi propune să combată discriminarea pe diverse criterii din fotbal şi nu numai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.