Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că în cadrul Comitetului Executiv s-a discutat despre sistemul de licenţiere pentru următoarea ediţie a Ligii I, subliniind că se doreşte transparenţă la nivelul cluburilor, care trebuie să-şi publice datele financiare pe site-urile oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am discutat despre analiza implementării sistemului de licenţiere, de care cluburile s-au arătat foarte mulţumite, cu o singură excepţie, clubul Astra. În 2015 aveam la nivelul Ligii I, datorii de peste 7 milioane de euro, iar la finalul lui 2017 am reuşit să coborâm sub un milion de euro. Am continuat discuţiile pe sistemul de licenţiere pentru noua ediţie, care va fi aprobat la finalul lunii.  Cel mai important aspect a fost acela că ne dorim să acoperim o anumită transparenţă la nivelul cluburilor. Acest lucru va presupune că toate cluburile trebuie să-şi publice datele financiare pe site, inclusiv cuantumul către agenţii de jucători. Credem că acest lucru va cântări în relaţia dintre cluburi şi suporteri. Ne interesează să vedem cât la sută vine din sponsorizări,din drepturile TV, din ticketing şi transferuri de jucători. Nu e nimic dificil, mai ales că asemenea practici le întâlnim la cluburile din Occident. Sunt paşi importanţi pe care trebuie să-i facem", a declarat Burleanu.

Un alt concept care se va găsi în condiţiile de licenţiere va fi pragul de rentabilizare, a adăugat preşedintele FRF.

"Ne dorim să facem tot ce depinde de noi ca un număr cât mai mic de cluburi să ajungă în insolvenţă. Astfel vom avea o situaţia şi vom vedea dacă trebuie sp intervenim în cadrul unui club, dacă veniturile nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie. Vom avea o relaţiemult mai bună cu cluburile din Liga I. Am discutat şi despre indemnizaţiile de formare şi avem nevoie de o creştere astfel încât cluburile interesate de creşeterea de fotbalişti să aibă un interes cât mai mare. Şi de asemenea am discutat şi de stabilirarea unui salariu minim pentru un jucători profesionist. Vom stabili până la finalul lunii, au fost mai multe variante", a mai spus Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.