Comitetul executiv al FRF l-a împuternicit pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, să negocieze cu antrenorii şi staff-urile pentru echipele naţionale U21, respectiv U20.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte decizii ale Comitetului Executiv:

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârile Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 13 din 30.06.2021, nr. 14 din 09.07.2021, nr. 15 din 14.07.2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Raportul Departamentului Licenţe şi Afilieri şi dispune afilierea provizorie a celor 8 cluburi nou-promovate din Liga a 4-a în Liga a 3-a, astfel cum sunt acestea menţionate în Raportul privind dosarele de afiliere pentru cluburi emis de Administraţia de licenţiere şi datat 19 iulie 2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Raportul Departamentului Licenţe şi Afilieri şi dispune dezafilierea provizorie a cluburilor Asociaţia Club Sportiv Imperial WET.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor şi clasamentelor din cadrul competiţiilor naţionale de fotbal feminin U17 şi U15.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a organismelor jurisdicţionale pentur sezonul 2021/2022, aceasta fiind identică cu cea aferentă sezonului anterior.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Calendarul competiţional al Ligii a 2-a, ediţia 2021/2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentele competiţiilor de juniori ale FRF U17 şi U19, respectiv:

• Regulamentul competiţiei Liga Elitelor U19,

• Regulamentul competiţiei Liga Elitelor U17,

• Regulamentul competiţiei Liga Elitelor U16,

• Regulamentul competiţiei Liga Elitelor U15,

• Regulamentul competiţiei U19 Naţional,

• Regulamentul competiţiei U17 Naţional,

• Regulamentul competiţiei Cupa Elitelor U19,

• Regulamentul competiţiei Cupa Elitelor U17,

• Regulamentul competiţiei Cupa Elitelor U15.

– Aprobă cu unanimitate de voturi materialul privind fotbalul feminin, respectiv se stabileşte 29 august 2021 ca dată de începere a Ligii 1 de fotbal feminin. De asemenea limitele de vârste propuse pentru competiţiile de junioare în sezonul 2021/2022 sunt următoarele:

CN U17 – jucătoare născute în anii 2005 – 2006 – 2007;

CN U15 – jucătoare născute în anii 2007 – 2008 – 2009;

CN U13 – jucătoare născute în anii 2009 – 2010 – 2011;

CN U11 – jucătoare născute în anii 2011 – 2012.

– Ia act de informarea formulată de Departamentul Competiţii cu privire la situaţia înscrierilor echipelor în Campionatul naţional Liga a 3-a, respectiv 94 de cereri de înscriere din totalul de 100 de cluburi care deţineau acest drept. Prin urmare cele 6 locuri vacante se vor completa cu cele 4 echipe dintre cele 8 retrogradate şi care şi-au exprimat dorinţa de a continua în Liga a 3-a, respectiv CS Făurei, Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2, ACS Minerul Costeşti, precum şi cu 2 echipe (FC CFR Cluj 2 şi ACS Campionii FC Argeş 2) în conformitate cu prevederile art 19 alin. 9 din ROAF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Lista observatorilor pentru arbitrii din Liga a 2-a astfel cum a fost aceasta propusă de Comisia Centrală a Arbitrilor.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile de cazare şi masă ocazionate de desfăşurarea jocului oficial dintre naţionalele de seniori ale Germaniei şi României din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din anul 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea costurilor de transport aerian (charter) pe ruta România – Islanda – România, ocazionate de desfăşurarea jocului oficial dintre naţionalele de seniori ale Islandei şi României din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din anul 2022.

– Împuterniceşte cu unanimitate de voturi preşedintele FRF pentru a negocia cu antrenorii şi staff-urile pentru echipele naţionale U21, respectiv U20.

– Aprobă modificarea termenului de înscriere pentru Campionatul Naţional de Juniori U17 Fotbal în Sală din 15.09.2021 în 31.07.2021.

– Aprobă propunerile domnului Auraş Braşoveanu cu privire la modificarea unor prevederi regulamentare astfel:

Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 12 alin 4 din Regulamentul de certificare al Ligii a 2-a, acesta urmând a se completa astfel: Certificatul de participare la campionatul naţional Liga a 2-a nu poate fi transferat către altă persoană juridică (club sportiv) dacă structura sportivă care a fost certificată îşi pierde identitatea. Prin excepţie, în cazul transferării în orice mod a activităţii sportive către o altă structură (club sportiv), care astfel devine continuatoarea de fapt şi de drept a clubului certificat, aceasta dobândeşte ca efect al transferului (cesiunii) şi certificatul eliberat clubului al cărui continuator este.

Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 4 alin. 5 teza finală din ROAF în sensul că:

Cu excepţia situaţiei în care se constată că nu sunt încălcate criteriile de integritate a competiţiilor prevăzute de art. 3 din prezentul Regulament, precum şi principiile arătate în prezentul articol, vor fi considerate modificări ale formei juridice care încalcă prevederile de mai sus:

– schimbarea denumirii, a sediului şi asociaţilor/acţionarilor clubului, dacă sunt efectuate concomitent sau la mai puţin de 24 de luni;

– cesiunea drepturilor de participare în competiţii ale mai multor structuri sportive către o singură structură sportivă;

– cesiunea dreptului de participare de la un club sportiv de drept privat către un alt club de drept privat;

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga 1 fotbal feminin) de la ACS Universitatea Alexandria către Clubul Sportiv Municipal Alexandria. Prin urmare dispune afilierea CSM Alexandria şi dezafilierea ACS Universitatea Alexandria.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 3-a) de la ACS CS Unu Gloria Bistriţa către Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistriţa Năsăud. Prin urmare dispune afilierea CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud şi dezafilierea ACS CS Unu Gloria Bistriţa.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 2-a) de la CS Viitorul Şelimbăr către Clubul Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr. Prin urmare dispune afilierea CS Comunal Şelimbăr şi dezafilierea CS Viitorul Şelimbăr.

– Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 2-a) de la CSM Corona Braşov către ACS Fotbal Club Braşov-Steagul Renaşte. Prin urmare dispune afilierea ACS Fotbal Club Braşov-Steagul Renaşte şi dezafilierea CSM Corona Braşov.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 2-a) de la SCM Gloria Buzău către AS Fotbal Club Buzău. Prin urmare dispune afilierea AS Fotbal Club Buzău şi dezafilierea SCM Gloria Buzău.

– Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 3-a) de la ACS Dacia Unirea Brăila către Asociaţia Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila. Prin urmare dispune afilierea AFC 1919 Dacia Unirea Brăila şi dezafilierea ACS Unirea Brăila.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 2-a) de la ACS ASU Politehnica Timişoara către SSU Politehnica Timişoara. Prin urmare dispune afilierea SSU Politehnica Timişoara şi dezafilierea ACS ASU Politehnica Timişoara.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abţinere) cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga a 2-a) de la ACS Ripensia Timişoara către SC FC Ripensia Timişoara. Prin urmare dispune afilierea SC FC Ripensia Timişoara şi dezafilierea ACS Ripensia Timişoara.

– Aprobă cu unanimitate de voturi clarificarea ROAF în sensul că pentru evitarea oricărui dubiu, dispoziţiile art. 29 alin. 3 din ROAF se aplică exclusiv competiţiei Liga 1.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca sesizarea Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF cu privire la nerespectarea funcţiilor din cadrul staff-ului tehnic sau exercitarea atribuţiilor de antrenor principal de către persoane care nu deţin calificările necesare să se efectueze de către Şcoala Federală de Antrenori (SFA) sau de către delegatul de joc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.