Peste 700 de beneficiari ai proiectelor de responsabilitate socială s-au aflat în tribunele Arenei Naţionale la meciul dintre România şi Belarus, disputat marţi, 28 martie şi câştigat de tricolori cu 2-1, anunţă frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Română de Fotbal a marcat campania #Morethanfootball Action Weeks oferind invitaţii mai multor organizaţii care se ocupă de cauze sociale, iar în total s-au aflat în tribune peste 700 de astfel de beneficiari, un record pentru evenimentele sportive din România.

Printre aceştia s-au numărat tineri refugiaţi ucraineni, persoane cu Sindrom Down, persoane nevăzătoare şi copii proveniţi din medii defavorizate.

Alături de ONG-ul Donorium, FRF a organizat „Galeria pentru viaţă” în tribunele Arenei Naţionale, o campanie menită să încurajeze bărbaţii să doneze sânge pentru a scădea riscul acestora de a dezvolta boli cardiovasculare, având în vedere că ei sunt mai predispuşi la astfel de afecţiuni.

Înainte de startul meciului, 400 de femei au cântat un „imn pentru viaţă”, menit să încurajeze bărbaţii să doneze sânge.

Potrivit FRF, timp de două săptămâni, campania #Morethanfootball îşi propune să arate impactul acţiunilor şi proiectelor de responsabilitate socială din fotbal în comunitate. Iniţiativa aparţine celor de la European Football for Development Network (EFDN).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.