FRF anunţă că nu a aprobat meciul dintre Ţinutul Secuiesc U18 şi Ungaria U18, de sâmbătă, la inaugurarea stadionului echipei FC Csikszereda Miercurea Ciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FRF a anunţat că va fi atentă la tot ceea ce se va întâmpla pe arena din Miercurea Ciuc, în seara de sâmbătă, după ce mai mulţi ultraşi ai echipelor din România s-au revoltat.

"Meciul Ţinutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federaţia Română de Fotbal încă din data de 15 iulie 2022.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraş:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecţionata similară a Ungariei, în luna august.

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august şi 1 septembrie.

 

 

Referitor la solicitarea iniţială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acţiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparţin.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a informat Federaţia Maghiară de Fotbal, precum şi forurile internaţionale FIFA şi UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menţionată.

Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecţionata Ungariei U18 şi echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

Federaţia Română de Fotbal urmăreşte cu interes situaţia şi va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc", scrie frf.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.