Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri sancţionarea cluburilor Dinamo şi CSM Poli Iaşi, dar şi Federaţia Română de Fotbal, cu amenzi contravenţionale de câte 10.000 de lei pentru scandările rasiste ale fanilor la meciurile cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dinamo, Poli Iaşi şi FRF sunt obligate să publice pe propriile pagini de internet şi în mass-media, timp de 30 de zile, un rezumat al hotărârii CNCD.

“Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 25.04.2018, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Scandările „Afară, afară cu ungurii din ţară!’’ de la meciurile Dinamo Bucureşti – Sepsi OSK din data de 21.08.2017, respectiv CSM Politehnica Iaşi – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a cetatenilor români aparţinând minoritătii aparţinând comunităţii maghiare conform art. 2, alin. 1, şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federaţia Română de Fotbal şi S.C. Dinamo 1948 Bucureşti, Asociaţia “Club Sportiv Municipal Studenţesc Politehnica Iasi” şi obligaţia de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioada de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speţă”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al CNCD.

Dinamo urmează să joace din nou cu Sepsi Sf. Gheorghe, luni, de la ora 18.00, în deplasare, în cadrul etapei a VII-a a play-out-ului Ligii I. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.