Comitetul Executiv al FRF a aprobat modificarea sistemului competiţional la categoria de vârstă sub 14 ani, dar şi schimbarea sistemului la Cupa Regiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă în prezent competiţia U14 se desfăşoară sub forma Turneului Speranţelor, implementat din 2017 şi cu rol în selecţia şi formarea jucătorilor pentru cea mai tânără echipă naţională, începând din sezonul următor sistemul va fi unul nou.

În urma unei analize, va fi implementată o competiţie naţională între echipe de club, cu participare în funcţie de Clasificarea academiilor.

Prin împărţirea a câte maximum 12 echipe în cel puţin 4 serii, cu schimbări de regulament ce vor presupune inclusiv micşorarea terenului pe dimensiunea 70 x 60 metri, se doreşte creşterea nivelului de joc şi eficientizarea procesului de selecţie.

Va exista în continuare componenta de scouting la nivel sub 14 ani, aceasta urmând a avea ca finalitate, ca şi până acum, o tabără de vară la bazele de pregătire ale FRF.

Schimbarea sistemului şi la Cupa Regiunilor

Cupa Regiunilor, în prezent un turneu între selecţionate judeţene de jucători amatori (care au evoluat maxim la nivelul Ligii 3), va trece, de asemenea, printr-o transformare.

În urma participării scăzute în UEFA Region’s Cup, Cupa Regiunilor se va disputa sub forma unui turneu final cu 4 echipe, acestea fiind formate în urma unei selecţii în partidele de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Selecţionerul ce va fi numit de către FRF şi membrii Comisiei Tehnice a FRF vor crea în urma turneului final un lot de jucători care va reprezenta ţara noastră în UEFA Region’s Cup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.