Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă că a trecut de jumătatea procedurilor necesare reconfirmării găzduirii Euro-2020 la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Structura Locală de Organizare a EURO 2020, condusă de Florin Şari, lider de proiect din partea FRF, a înregistrat semnarea a 12 documente din cele 21 necesare reafirmării angajamentelor Bucureştiului pentru găzduirea Campionatului European de fotbal în 2021.

În urma pandemiei de COVID-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finele lunii aprilie.

Cele 21 de angajamente provin de la autorităţile locale şi naţionale din fiecare oraş-gazdă. La 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte statutul de interes public şi importanţă naţională al Euro-2020, până la încheierea acestuia.

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.