FRF a încheiat un parteneriat cu casa de pariuri Fortuna, iar selecţionerul Christoph Daum, chestionat cu privire la un pronostic pentru meciul România-Danemarca, a precizat că un antrenor poate pregăti succesul, dar nu poate garanta un rezultat, aceasta fiind frumuseţea fotbalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce îi sfătuieşte pe fanii români să parieze la meciul România - Danemarca, selecţionerul Christoph Daum a răspuns: "Sunt implicat în fotbal, iar asta înseamnă că treaba mea este să influenţez dezvoltarea jucătorilor, astfel încât să dea cele mai bune performanţe pe teren. Cu alte cuvinte, să atingă înalte standarde ale performanţei. Lucrul bun în fotbal este că nu ştim ce o să se întâmple. Pregăteam un meci uneori şi ziceam <astăzi, o să câştigăm sigur> şi pierdeam. Alteori aveam meciuri şi spuneam <ne lipseşte jucătorul ăla, celălalt, avem o şansă mică>... A fost o partidă, nu ştiu dacă vă mai amintiţi, Barcelona - PSG. Cine se aştepta la un asemenea rezultat? Dar acesta este fotbalul. În asta constă fascinaţia fotbalului. Pot doar să vă spun că eu voi face totul pentru cea mai bună performanţă şi apoi rezultatul va veni. Am spus întotdeauna că un antrenor poate pregăti succesul, dar nu îl poate garanta. De aceea există companii ca Fortuna."

Tehnicianul german a declarat că ar fi o greşeală ca jucătorii naţionalei României să se concentreze asupra unui singur jucător, cum ar fi mijlocaşul ofensiv Christian Eriksen de la Tottenham Hotspur, neglijând astfel alţi fotbalişti ai reprezentativei Danemarcei.

"Am analizat echipa Danemarcei şi într-adevăr Eriksen e un jucător excelentă formă, atât la echipa naţională, cât şi la Tottenham. E un jucător important al formaţiei daneze, dar nu ar trebui să facem o greşeală să ne concentrăm numai asupra unui jucător, deoarece poate altul va deveni mult mai important la acest meci. Poate Ankersen va avea o şansă de a marca şi nu am vorbit despre el. Şi o să fiu criticat: <te-ai concentrat numai pe Eriksen, ce ai făcut cu Ankersen?> Suntem concentraţi în totalitate, nu numai asupra lui Eriksen, ci şi asupra altor jucători. O să-mi ajut jucătorii cât de mult pot să rezolve orice situaţie", a spus Daum.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit din nou de "greaua moştenire" din fotbalul românesc, precizând că are nevoie de 6-8 ani pentru ca performanţele să fie vizibile.

"Aş vrea să vorbim de victorii pentru că ne dorim să oprim această pauză de 20 de ani. Şi cu siguranţă acelaşi lucru îşi doreşte fiecare dintre jucătorii echipei naţionale. Dincolo de bucurie, o astfel de calificare va influenţa cariera fiecăruia dintre ei. În acest sistem orice meci este ca o finală şi prima finală este împotriva Danemarcei. O calificare la Campionatul Mondial ar fi o performanţă istorică pe care cred că o putem obţine. Dar când a fost un teren arid în cea ce priveşte dezvoltarea fotbalistică, când lucrurile nu au fost făcute cum trebuie nu poţi să vorbeşt despre o înaltă predictibilitate în ceea ce înseamnă performanţă sportivă. De aceea, ce vom face astăzi să nu aşteptaţi să se vadă mâine, 6-8 ani înseamnă o perioadă de timp în care pot să evolueze lucrurile", a declarat Burleanu. 

Contractul FRF cu Fortuna este pe o perioadă de patru ani, a adăugat şeful de la Casa Fotbalului.

“Azi primim alături de noi un brand recunoscut la nivel internaţional, Fortuna. Vorbim de un contract pe o perioadă mai lungă. Acest parteneriat este o confirmare a drumului început. Începând de astăzi vom avea mai multe resurse pentru a lupta pentur un fotbal curat”, a afirmat Burleanu. 

Fortuna, unul dintre principalii operatori de pariuri sportive de pe plan local, a devenit sponsor oficial al echipei naţionale de Fotbal a României.

"Prin acest parteneriat ne propunem să contribuim la dezvoltarea fotbalului românesc, care este unul dintre cele mai iubite sporturi de echipă din România. Convingerea Fortuna este că fotbalul, precum şi toţi cei implicaţi în acest domeniu, inclusiv suporterii, au puterea de a creşte acest sport şi de a menţine integritatea sa. Împreună cu Federaţia Română de Fotbal ne dorim să susţinem şi să milităm pentru un Fotbal Curat, inclusiv prin proiecte dedicate", a declarat Per Widerstrom, CEO Fortuna Group.

La semnarea parteneriatului dintre Fortuna şi Federaţia Română de Fotbal, ce a avut loc, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, au participat şi suporteri ai echipei naţionale. Aceştia s-au alăturat reprezentanţilor Fortuna şi Federaţiei Române de Fotbal participând împreună cu aceştia la semnarea simbolică, tripartită, de colaborare.

Cu ocazia acestei sponsorizări, Fortuna va lansa o nouă platformă de comunicare, desfăşurată sub sloganul “Mai multe victorii pentru suporteri”. Campania are două laturi, una raţională, mai exact oferte pe care Fortuna le va pregăti special pentru clienţii săi, fanii echipei naţionale, dar şi una emoţională, prin propunerea de experienţe inedite către aceştia, alături de echipa naţională.

Astfel, cu ocazia meciului România – Danemarca, programat duminică, în preliminariile Campionatului Mondial 2018 din Rusia, Fortuna va pregăti o serie de surprize pentru suporterii echipei naţionale. Una dintre ele este platforma nationala.efortuna.ro, dedicată clienţilor săi, ce va fi lansată în ziua meciului. Fiecare meci va fi însoţit de mai multe surprize pentru suporteri, ce se vor regăsi pe noua platformă.

De asemenea, pe teren, înainte de meci, dar şi la pauză, cei mai norocoşi fani vor lua parte la diferite acţiuni, putând chiar să-i întâlnească faţă în faţă pe membrii echipei naţionale.

Fortuna este sponsorul principal al Federaţiei Cehe de Fotbal, precum şi al clubului Legia Varşovia. Din 2014, compania sponsorizează Slovakia Super Liga, cea mai importantă ligă de fotbal din Slovacia, care a fost redenumită Fortuna Liga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.