Zeci de mii de fani ai naţionalei Algeriei au sărbătorit noaptea trecută, pe străzile marilor oraşe din Franţa, câştigarea Cupei Africii pe Naţiuni. Sărbătoarea a fost marcată şi de unele incidente, iar forţele de ordine au reţinut 198 de persoane, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre persoanele reţinute, 102 sunt din Paris, unde s-au folosit gaze lacrimogene pe Champs-Elysees.

La Marsilia, au ieşit pe străzi pentru a se bucura 25.000 de fani, care au defilat folosind motociclete şi scutere, în sunete de claxoane şi cu petarde şi fumigene.

Aceleaşi scene de bucurie au avut loc şi la Lyon, unde a avut loc însă şi un conflict între suporteri şi forţele de ordine. Fanii agresivi au fost dispersaţi rapid folosindu-se gaze lacrimogene.

Reprezentativa Algeriei a câştigat, vineri, pentru a doua oară Cupa Africii pe Naţiuni, învingând în finala ediţiei din acest an a competiţiei, la Cairo, selecţionata Senegalului, scor 1-0.

Algeria a mai câştigat CAN în 1990, când a şi găzduit competiţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.