Preşedintele asociaţiei Foot Ensemble, care luptă împotriva discriminării în fotbal, Yoann Lemaire, consideră că, deocamdată, jucătorii nu au "nimic de câştigat" dacă recunosc că sunt homosexuali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un jucător nu are nimic de câştigat şi are totul de pierdut", a spus Yoann Lemaire, preşedintele asociaţiei Foot Ensemble, care luptă împotriva discriminării în fotbal.

"O victorie pentru cauza LGBT ar fi, în mod ideal, ca un jucător popular să facă coming out. Dar el nu are nimic de câştigat şi are totul de pierdut", deplânge Yoann Lemaire. "Este nevoie doar de un singur coechipier homofob, iar în vestiar va fi cu siguranţă unul, dacă nu mai mulţi... Homofobia este legată de sexism, unde se pun laolaltă "gagici" şi "poponari", " şi aşa mai departe. Este dispreţ pentru că ei cred că sunt mai puternici şi mai virili."

Comentând retragerea tricourilor în culorile curcubeului de către LFP în acest sezon, preşedintele asociaţiei "Foot Ensemble" a explicat că unele persoane din fotbal "cred că tricoul în culorile curcubeului înseamnă promovarea homosexualităţii şi că LFP impune un tricou pentru gay-pride".

Pentru a compensa această retragere, el consideră că "trebuie făcut mai mult cu jucătorii, pentru a-i implica". "Mergem să ne întâlnim cu tinerii cu UNFP şi ne asigurăm că înţeleg că există multă homofobie şi că poate unul dintre colegii lor de echipă este homosexual şi nu-i cade bine. Vrem ca ei să fie un exemplu în lupta împotriva discriminării".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.