Franţa va fi reprezentată oficial la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de la Doha, duminică, de ministrul său de Interne, Gérald Darmanin, într-un context de critici persistente la adresa drepturilor omului, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La cererea Preşedintelui Republicii, Gérald Darmanin va reprezenta guvernul francez la ceremonia de deschidere", a anunţat anturajul ministrului.

„Ministrul va participa astfel la deschiderea ultimului eveniment sportiv de anvergură dinaintea Cupei Mondiale de Rugby şi a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice pe care Franţa le va organiza în 2023, respectiv 2024”, a adăugat aceeaşi sursă.

El va vizita, cu această ocazie, jandarmii şi poliţia franceză dislocată la faţa locului pentru a contribui la securitatea acestui eveniment mondial.

Pregătirile pentru Cupa Mondială, care începe duminică, au fost dominate de preocupările privind respectarea drepturilor migranţilor, femeilor şi comunităţii LGBT+ din emirat. Danemarca, care a fost printre cele mai ostile organizării Cupei Mondiale din Qatar, a indicat că niciun membru al guvernului său nu va fi prezent la ceremonia de deschidere şi niciun ambasador.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat joi împotriva unui boicot al Cupei Mondiale, spunând că „sportul nu trebuie politizat”. Şi-a anunţat prezenţa în Qatar pentru semifinală sau finală în cazul prezenţei echipei Franţei.

Franţa este campioana mondială en-titre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.