Inspecţia specială pentru Impozite (ISI) anchetează fotbalul profesionist belgian, au anunţat, sâmbătă, jurnalele L’Echo şi De Tijd.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, sunt în curs de desfăşurare 57 de anchete cu privire la tranzacţii ale cluburilor, agenţiilor de jucători şi jucătorilor.

Anchetele nefiind finalizate, autorităţile nu au precizat numele cluburilor şi ale persoanelor în cauză, însă potrivit L’Echo ar fi vorba de aproape toate cluburile profesioniste.

La unele grupări, fiscul anchetează chiar şi tranzacţii făcute în urmă cu şapte ani.

În urmă cu aproape trei ani, a avut loc în Belgia o anchetă de amploare a justiţiei cu privire la spălare de bani şi fraudă în fotbalul belgian de nivel înalt.

“Majoritatea dosarelor de acum de la ISI sunt o urmare a acestei acţiuni a justiţiei”, au afirmat autorităţile fiscale.

Există suspiciuni de evaziune fiscală de amploare, de comisioane ilegale către impresari, dar şi de plăţi ascunse făcute antrenorilor şi jucătorilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.