Justiţia germană l-a condamnat, miercuri seară, pe fundaşul de la Olympique Lyon, Jérôme Boateng, la o amendă de 1,2 milioane de euro pentru că şi-a agresat fosta parteneră şi mama celor doi copii ai săi în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul din München, care a judecat cazul în apel, a decis că fostul internaţional german, câştigător al Cupei Mondiale FIFA 2014, s-a făcut vinovat de agresiune şi insulte împotriva femeii.

Boateng are astfel uşor redusă sentinţa pe care a primit-o în primă instanţă. El a fost atunci, în septembrie 2021, amendat cu 1,8 milioane de euro. De fonduri urmează să beneficieze, în special, asociaţiile care sprijină femeile care sunt victime ale violenţei.

Judecătorii nu au respectat cererile procuraturii de o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare. Jérôme Boateng a respins acuzaţiile împotriva lui în timpul procesului de apel.

Potrivit fostei sale iubite, tânărul de 34 de ani a lovit-o în timp ce se afla în vacanţă în Caraibe în 2018, după eliminarea Germaniei în primul tur de la Cupa Mondială din Rusia.

O prietenă a fostei sale iubite a venit să depună mărturie în timpul procesului de apel de la München pentru a confirma violenţa. Şi cu această ocazie s-a plâns de serviciul de securitate al jucătorului german, pe care l-a acuzat că a filmat-o în instanţă în încercarea de a o intimida. Acest lucru a fost negat de avocaţii fundaşului, scrie lefigaro.fr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.