Jack Warner, fost vicepreşedinte al FIFA (1997-2011), interzis pe viaţă de federaţia internaţională şi acuzat de corupţie de justiţia americană, care cere extrădarea sa, a fost obligat de justiţia din ţara sa să plătească peste 220.000 de dolari unui om de afaceri din Trinidad Tobago.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa "le ordonă inculpaţilor (Warner şi doi asociaţi) să ramburseze reclamantului suma de 1.505.493 de dolari din Trinidad şi Tobago (TT$)" (221.000 de dolari) "împreună cu dobânzile" începând din 2018, potrivit deciziei Consiliului Privat, cea mai înaltă curte de apel din Trinidad şi Tobago.

În acest caz, omul de afaceri Krishna Lalla l-a împrumutat pe Warner cu 1,5 milioane de dolari taiwanezi în 2007 pentru academia sa de fotbal Joao Havelange, numită după fostul preşedinte brazilian al Fifa. Potrivit mărturiei dlui Lalla,  Warner a promis că va rambursa suma datorită unei subvenţii de 10 milioane de dolari TT pe care intenţiona să o primească de la Fifa.

În timpul dezbaterilor, avocaţii lui i Warner au susţinut că a fost vorba de un "cadou" deghizat în tranzacţie comercială pentru o campanie electorală a partidului politic United National Congress (UNC), din care făcea parte Warner, care a fost deputat în Parlament (2007-2015) şi ministru al Securităţii (2010-2013). Academia de fotbal, care include terenuri, un hotel, un centru de conferinţe, săli de spectacole, o piscină şi o sală de gimnastică, a fost inaugurată în 1999. Confederaţia de Fotbal din America de Nord, Centrală şi Caraibe (CONCACAF), al cărei preşedinte a fost Warner (1990-2011), l-a dat în judecată pe Warner, susţinând că este proprietarul de drept.

DWarner s-a aflat în centrul scandalului de corupţie care a zguduit forul de conducere al fotbalului mondial în 2015 şi care a dus la arestări de către FBI la Zurich, înainte de trimiterea în judecată a mai multor înalţi oficiali. Membru al comitetului executiv al Fifa, votase în favoarea acordării drepturilor de organizare a Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 pentru Rusia şi Qatar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.