Cluburile din primele două divizii din Uruguay au anunţat că boicoteză etapa din acest weekend, în semn de protest faţă de salariile prea mici şi contractele colective de muncă în impas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, etapa a patra a fazei a doua a campionatului uruguayan (Primera Division), programată pentru acest weekend, nu va avea loc. Boicotului celor 16 cluburi din prima divizie i s-au alăturat cele 14 cluburi din Primera B (a doua divizie). Acţiunea a fost iniţiată joi, 7 septembrie, de Uniunea Fotbaliştilor Profesionişti Uruguayeni (MUFP).

Boicotul este motivat de o serie de divergenţe de lungă durată între MUFP şi Federaţia Uruguayană de Fotbal (AUF). Printre acestea se numără salariile jucătorilor din Primera B, pe care instigatorii grevei ar dori să le vadă majorate. "Acest aspect a fost în centrul unei mari părţi a discuţiilor, dar greva acoperă toate diviziile profesionale", a confirmat secretarul general al MUFP, Mitchell Duarte.

Obiectivul final al Uniunii jucătorilor este actualizarea contractului colectiv de muncă dintre cluburi şi federaţie, lucru care nu a mai fost făcut din 2007. "În ciuda actualizărilor regulamentelor şi statutelor FIFA, avem încă o convenţie colectivă veche de şaisprezece ani şi suntem în urmă în multe privinţe. Sunt multe reglementări care trebuie actualizate", a explicat Duarte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.