Jucătoarea australiană de fotbal Sam Kerr va fi judecată în Marea Britanie pentru ultraj cu caracter rasist asupra unui ofiţer de poliţie, acuzaţie pentru care a pledat nevinovată, au declarat, luni, surse judiciare, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele datează din 30 ianuarie anul trecut, în Twickenham, o suburbie din sud-vestul Londrei, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane. Ele s-au produs în timp ce un ofiţer de poliţie răspundea la o dispută privind tariful unei curse de taxi, a adăugat acesta.

Sam Kerr, în vârstă de 30 de ani, care joacă la Chelsea FC, urmează să fie judecată în februarie 2025. Ea este acuzată de "comportament ameninţător, ofensator şi insultător", acuzaţie care, dacă este dovedită, poate fi sancţionată cu amendă sau închisoare.

Directorul executiv al Federaţiei australiene de fotbal, James Johnson, a descris acuzaţiile ca fiind "îngrijorătoare" şi "foarte grave". "Este vorba de rasism şi nu este loc pentru rasism în sportul nostru", a continuat directorul executiv al Football Australia, care a subliniat, de asemenea, că Sam Kerr "are drepturi (...) în acest proces".

Antrenorul echipei feminine a Australiei, Tony Gustavsson, s-a declarat marţi "surprins" şi în imposibilitatea de a "comenta infracţiunea, deoarece este o chestiune juridică în acest stadiu".

"Singurul lucru pe care îl pot comenta este experienţa mea şi relaţia mea cu Sam ca persoană şi ca jucătoare. Şi nu am avut decât experienţe pozitive", a spus el.

Atacanta a fost operată la începutul lunii ianuarie de o gravă leziune la ligamentul încrucişat anterior al genunchiului, suferită în timpul unui stagiu de pregătire de iarnă în Maroc. Ea se recuperează după operaţie, dar restul sezonului său, inclusiv Jocurile Olimpice din această vară de la Paris, este în mare pericol.

"Cred că este puţin cam devreme să ne gândim la selecţie în acest moment şi, după cum ştim cu toţii cu accidentarea gravă a lui Sam din ianuarie, există în mod evident un semn de întrebare foarte mare cu privire la posibilitatea de a fi selecţionată", a mai spus Tony Gustavsson.
.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.