Reprezentativa feminină a României, pregătită de Cristian Dulca, va debuta în această toamnă în prima ediţie a Ligii Naţiunilor, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorele încep aventura europeană din Liga B, fiind repartizate în Grupa B2, alături de Finlanda, Slovacia şi Croaţia.

Primul joc al tricolorelor în Liga Naţiunilor este programat în deplasare, contra Croaţiei! Partida se va disputa pe 22 septembrie, de la ora 21:15, pe stadionul din localitatea Varaždin (Nogometni stadion “Varteks”).

După partida cu selecţionata Croaţiei, tricolorele vor întâlni pe teren propriu principala contracandidată la locul 1 în grupă, Finlanda. Meciul va fi găzduit de arena care le-a devenit “casă” tricolorelor în ultimul an, stadionul din cadrul Complexului Sportiv Naţional  “Arcul de Triumf”! Jocul este programat pe 26 septembrie, de la ora 19:00! 

Selecţionerul Cristian Dulca le-a convocat în premieră pe Olga Iordăchiu şi şi Florentina Istrate la reprezentativa de senioare pentru jocurile din această lună. În vârstă de 34 de ani, Olga Iordăchiuşi a evoluat în Cipru, la Apollon Limassol, Nea Salamis şi Omonia Nicosia, reuşind eventul cu prima dintre acestea în sezonul trecut. În această vară s-a transferat la Farul Constanţa, echipă nou-promovată în SuperLiga Feminină. Olga a mai fost prezentă în anturajul primei reprezentative în urmă cu mai bine de un deceniu.

În vârstă de 19 ani, Florentina Istrate face pasul la prima reprezentativă după ultimele evoluţii la WU19 în acest an. Aceasta este prima prezenţă a Florentinei la lotul de senioare, după ce şi-a încheiat junioratul în această vară.

Pe listă se regăseşte şi un nume cu experienţă în fotbalul feminin românesc, Mirela Pop-Ganea, care revine la naţionala feminină după aproape 4 ani. Ultima prezenţă a Mirelei Pop-Ganea în tricoul echipei naţionale a fost în noiembrie 2019, când a fost titulară în partida disputată contra Lituaniei, în preliminariile pentru Campionatul European de fotbal feminin din 2021 (reprogramat în 2022 din cauza pandemiei)!

Lotul convocat de selecţionerul Cristian Dulca pentru jocurile lunii septembrie:

Portari: Andreea Părăluţă (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Mirela Pop-Ganea (Farul Constanţa);

Fundaşi: Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Claudia Bistrian (ACS Banat Girl), Teodora Meluţă (Politehnica Timişoara), Antonia Bratu (Politehnica Timişoara);

Mijlocaşi: Ioana Bortan (Farul Constanţa), Olga Iordăchiuşi (Farul Constanţa), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Ştefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Vitória Sport Clube / Portugalia), Florentina Istrate (Farul Constanţa);

Atacanţi: Laura Rus (Farul Constanţa), Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna/Elveţia)

PROGRAMUL JOCURILOR DIN LIGA NAŢIUNILOR:

22 septembrie 2023: Croaţia – ROMÂNIA, Finlanda – Slovacia

26 septembrie 2023: ROMÂNIA – Finlanda, Slovacia – Croaţia

27 octombrie 2023: ROMÂNIA – Slovacia, Finlanda – Croaţia

31 octombrie 2023: Slovacia – ROMÂNIA, Croaţia – Finlanda

30 noiembrie 2023: Finlanda – ROMÂNIA, Croaţia – Slovacia

5 decembrie 2023: ROMÂNIA – Croaţia, Slovacia – Finlanda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.