Lena Oberdorf (22 ani) se va alătura în vară echipei Bayern Munchen pentru patru sezoane, până în 2028, a anunţat clubul din Munchen, pentru o sumă record de transfer pentru o jucătoare germană, de peste 400.000 de euro, potrivit presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lena Oberdorf, care joacă pe postul de mijlocaş, a început să joace fotbal în Ruhr, antrenându-se la Essen, unde a semnat primul său contract profesionist în 2018, înainte de a ajunge la Wolfsburg în 2020.

Cu Wolfsburg a jucat finala Ligii Campionilor în 2023, pierdută cu 2-3, în faţa Barcelonei.

Este una dintre jucătoarele cheie ale naţionalei Germaniei, care a pierdut finala Euro 2022 în faţa Angliei pe Wembley. A fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare a turneului.

Potrivit presei germane, suma de transfer pentru jucătoarea care se afla sub contract la Wolfsburg până în 2025 este estimată între 400.000 şi 450.000 de euro, fiind un transfer record pentru o jucătoare germană.

Cel mai mare transfer din fotbalul feminin este cel al zambiencei Racheal Kundananji, care a semnat marţi cu Bay FC (o nouă franciză din liga americană cu sediul la San José) până în 2027, de la Real Madrid, pentru o sumă estimată la 787.000 de dolari (735.000 de euro) de canalul american ESPN şi cotidianul spaniol Marca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.