Selecţionerul Italiei, Milena Bertolini, a decis să se retragă din funcţie în urma eliminării echipei sale din faza grupelor Cupei Mondiale de fotbal feminin 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bertolini, care se află în funcţie din 2017 şi al cărei contract a expirat la sfârşitul lunii august, s-a confruntat cu o revoltă din partea jucătoarelor sale după înfrângerea cu 3-2 în faţa Africii de Sud în al treilea şi ultimul meci din grupă.

"A căuta un ţap ispăşitor este prea uşor şi evident (...) Riscul este să jucăm împotriva noastră şi nu cu noi înşine şi cu adversarii noştri. Prin urmare, nu am niciun resentiment şi nu am niciun motiv să mă simt vinovată sau să caut pe cineva pe care să dau vina", s-a apărat Bertolini, ea însăşi o fostă internaţională (150 de selecţii), într-un lung mesaj pe Instagram.

La o zi după ce au fost eliminate de la turneu cu un bilanţ de o victorie (1-0 cu Argentina) şi două înfrângeri (5-0 cu Suedia, 3-2 cu Africa de Sud), jucătoarele italiene au publicat pe reţelele lor de socializare o scrisoare deschisă în care îşi critică antrenoarea, fără a o numi vreodată.

"Nu ne-a fost niciodată teamă, dar am simţit o lipsă de încredere", au scris ei, subliniind "dificultăţile (întâmpinate) mai întâi la precedentul Euro, apoi acum la Cupa Mondială".

Italia, aflată pe locul 16 în clasamentul Fifa, a ajuns în sferturile de finală ale precedentului Campionat Mondial din 2019. La Euro 2022, nu a reuşit să depăşească faza grupelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.