Echipa de fotbal feminin a Canadei a anunţat, sâmbătă, că a renunţat la greva pe care o începuse cu o zi în urmă pentru a denunţa inegalităţile de gen şi lipsa finanţării, sub ameninţarea unei acţiuni legale din partea Federaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greva lor a durat o zi. De duminică, jucătoarele vor relua antrenamentele pentru meciul lor împotriva Statelor Unite de joi în Cupa SheBelieves, apoi pentru Cupa Mondială din această vară.

„Canada Soccer ne-a spus că acţiunea noastră sindicală este considerată o grevă ilegală”, se arată în comunicatul jucătoarelor, ameninţate cu „măsuri legale” viitoare pentru a „fi forţate să se întoarcă pe teren”, alături de daune „care ar putea fi milioane de dolari”.

Echipa feminină a renunţat, aşadar, la grevă, dar reaminteşte că „reducerile” bugetare sunt „inacceptabile”.

La fel ca jucătoarele daneze în urmă cu şase ani, canadiencele deplâng faptul că trebuie să lupte pentru „un tratament corect şi echitabil” şi denunţă o lipsă de consideraţie a federaţiei în raport cu echipa masculină.

Potrivit căpitanului lor Christine Sinclair, instituţia a acordat în 2021 mai mult de 11 milioane de dolari canadieni (mai mult de 7 milioane de euro) echipei masculine faţă de aproximativ 5 milioane (în jur de 3,5 milioane de euro) echipei feminine.

Jucătorii din naţionala masculină, care au evoluat la Cupa Mondială 2022 din Qatar, au spus că „suţin din toată inima” fotbalistele în protestul lor. „Felul în care Canada Soccer alocă sau utilizează fonduri este neclar şi plin de secrete”, au scris aceştia într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.