Victoria cu 3-0 a Barcelonei în faţa echipei Huelva, în etapa a 27-a din La Liga de fotbal feminin, a adus formaţiei catalane al optulea titlu de campioană a Spaniei, al patrulea consecutiv, în ziua în care Alexia Putellas, de două ori câştigătoare a Balonului de Aur, a revenit pe teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul a fost marcat în primul rând de revenirea căpitanului, absent timp de zece luni din cauza unei rupturi de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng.

Câştigătoarea Balonului de Aur a intrat în minutul 74 în locul Claudiei Pina, care a renunţat la banderola de căpitan în aplauzele publicului de pe stadionul Johan-Cruyff. Putellas a fost aruncată în sus de coechipierele sale la finalul meciului.



Barça a avut un nou sezon perfect: 26 de victorii din 26 de meciuri, 108 goluri marcate şi doar cinci primite. Echipa lui Jonathan Giraldes a câştigat al optulea său titlu cu un avans de treisprezece puncte faţă de a doua clasată, Real Madrid, cu 65 de puncte şi patru meciuri rămase de disputat.



Blaugrana are acum trei titluri în plus faţă de Athletic Bilbao (5 titluri în 2003, 2004, 2005, 2007 şi 2013).

Catalanele sunt calificate şi în finala Ligii Campionilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.