Fostul preşedinte al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti Mihai Zaharia a decedat la vârsta de 75 de ani, anunţă pagina de facebook a grupării bucureştene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fost atlet de performanţă, Mihai Zaharia a activat la CS Rapid din postura de sportiv, antrenor şi apoi conducător. A practicat atletismul de performanţă la Rapid Bucureşti între 1962 şi 1974, recordurile sale personale fiind la săritura în lungime (8.01/1969) şi la triplu salt (15.54/1968).

Zaharia a participat la Campionatele Europene în aer liber, la Campionatele europene de sală, la Cupa Europei în aer liber şi a mai strâns cinci participări la Jocurile Balcanice în aer liber şi 8 participări la meciuri interţări în aer liber. Fostul sportiv avea în palmares şi o medalie de argint la săritura în lungime şi o medalie de bronz la săritura în lungime la la Jocurile Balcanice, din 1970 şi 1971, un titlu de campion naţional, în aer liber, la săritura în lungime, în 1971, un record naţional, în aer liber, la săritura în lungime, în 1969.

Ca antrenor şi-a pus amprenta asupra rezultatelor realizate de sportivi precum Violeta Beclea, Rodica Mateescu, Anuţa Cătună, Vali Ionescu-Caciuriac, Gabriela Szabo sau Marian Oprea.

Mihai Zaharia a ocupat funcţia de preşedinte al clubului giuleştean între 1990 şi 2011, perioadă fructuoasă în care echipa feminină de volei a cucerit 10 titluri naţionale, cea de handbal a devenit campioană naţională, câştigătoare a Cupei României şi a City Cup, iar poloiştii au fost cvadrupli campioni naţionali.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.