Fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi a fost achitat, joi, de faptele de „degradare a proprietăţii altora printr-un dispozitiv periculos” pentru care era urmărit penal. El a recunoscut că a declanşat un dispozitiv explozibil la un cabinet de arhitectură dintr-o localitate de lângă Avignon în 2021, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a aruncat în aer geamul firmei de arhitectură a fostului cumnat din Villeneuve-lès-Avignon (Gard) cu „artificii cumpărate în Italia”, Jean Alesi a fost judecat, joi, pentru „deteriorarea proprietăţii altora prin mijloace periculoase”. Fostul pilot de Formula 1 a fost achitat de Tribunalul Penal Nîmes.

„În ziua aceea, mă întorceam cu maşina din Italia. În Ventimiglia, am cumpărat un set de petarde. Se obişnuieşte să fie folosite în timpul sărbătorilor. Din nebunie, am vrut să pun în aplicare această tradiţie pentru a sărbători reîntâlnirea cu fiul meu. Un fiu pe care nu-l mai văzusem de un an”, a explicat bărbatul de 58 de ani ale cărui declaraţii sunt raportate de Midi-Libre.

Judecat pentru complicitate deoarece conducea maşina în care se afla Jean Alesi, fiul său, Giuliano, a fost achitat şi el. În pledoaria sa, procurorul a cerut achitarea fiului fostului pilot de curse. Pentru el, nu exista nicio dovadă că „ştia de intenţia tatălui său”.

„I-am spus fiului meu: „Hai, hai să ne plimbăm prin oraş”. Dar din moment ce băusem, el a preferat să conducă. Dacă i-aş fi spus: ''Hai, o să dăm petarde, n-ar fi vrut niciodată să iasă afară'', a explicat Jean Alesi.

Alesi a spus că a făcut o mare "tâmpenie", iar tribunalul a apreciat că nu existe "elemente de intenţie" în faptele acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.