După o serie de mesaje misogine şi sexiste săptămâna trecută, fostul mijlocaş englez Joey Barton şi-a anunţat retragerea din lumea fotbalului, pe care o consideră afectată de "corupţie" şi "pedofilie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul jucător, în vârstă de 41 de ani, a răspuns astfel solicitării unui jurnalist ca fostul jucător de la Manchester City, QPR şi Marseille să nu mai aibă "niciodată un loc de muncă apropiat de fotbal", în urma publicării a numeroase mesaje sexiste şi misogine la adresa jurnalistelor şi comentatoarelor de fotbal.

"Sentimentul este reciproc", spune fostul internaţional englez. "Este o cloacă de corupţie în fotbalul masculin. Pedofili la Federaţia Engleză de Fotbal. Nu vreau să fac parte din ea aşa cum este. Mă retrag. Am plecat. Retras din fotbalul masculin. Trebuie doar să fi jucat în ultimii 20 de ani ca să înţelegi asta. Uite, nu mă aştept să înţelegi. Nu e vorba de sâni mari, părul vopsit blond şi machiaj. Nu. (...) Sunt doar un om foarte rău care încearcă să facă un lucru bun".

 

Dear Carrie,



as much as I respect your opinion and I definitely appreciate the feedback.

The feeling is mutual. It’s a cesspool of corruption over in Men’s Football. Paedophiles in @FA academy’s and everything. I want no part of it as it stands.

I’m out. Gone. Retired from… https://t.co/FkZp87Gujf

—  Joey Barton (@Joey7Barton) December 11, 2023

După o serie de tweet-uri nepotrivite, Barton şi-a asumat responsabilitatea pentru comentariile sale într-un interviu cu jurnalistul Piers Morgan, denunţând prezenţa femeilor pe canalele de sport ca făcând parte dintr-o agendă woke.

”Woke” este un jargon care a luat naştere într-un dialect afro-american, având ca rădăcini cuvântul ”awake” care înseamnă ”treaz”. În comunitatea afro-americană, a fi ”woke” înseamnă a fi conştient şi vigilent cu privire la paradigmele dominante din societate.

 

"Oriunde te duci, se exprimă o opinie necalificată despre sportul pe care îl iubesc, iar acest lucru îmi strică experienţa", a afirmat el. "Va creşte masiv sexismul. Avem nevoie de meritocraţie. Trebuie să avem oameni calificaţi în aceste poziţii".

Retras din fotbal din 2017, Joey Barton a devenit manager, mai întâi la Fleetwood până în ianuarie 2021, apoi la Bristol Rovers în februarie 2021. El a fost demis din funcţie în octombrie anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.