Fostul jucător din NBA Shawn Bradley a rămas paralizat după ce a fost lovit de un vehicul în ianuarie, în timp ce mergea cu bicicleta, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul sportiv de 2,29 metri înălţime a fost lovit din spate de un automobil, în timp ce mergea cu bicicleta, pe o stradă de lângă casa sa din St. George, Utah.

Accidentul a provocat o leziune traumatică a măduvei spinării, care l-a lăsat paralizat, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul echipei Dallas Mavericks, o franciză pentru care a jucat nouă  sezoane.

După o intervenţie chirurgicală la gât, Bradley, în vârstă de 48 de ani, a petrecut ultimele opt săptămâni la recuperare. Acum este supus unei terapii fizice epuizante, în timpul căreia învaţă să facă faţă provocărilor paraplegiei.

Bradley, care este de naţionalitate americană şi germană, a urmat un an Universitatea Brigham Young din Utah, înainte de a petrece doi ani în Australia, ca misionar mormon şi apoi a debutat în NBA.

În 12 sezoane NBA, fostul pivot a disputat 832 de jocuri în anii 1990 şi 2000 pentru Philadelphia 76ers, New Jersey Nets şi în special Dallas Mavericks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.