Fostul antrenor al reprezentativelor de rugby ale Irlandei şi Georgiei, Michael Bradley, va pregăti echipa CSM Bucureşti si va coordona activitatea centrului de copii si juniori al grupării din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"CSMB este un club tânăr şi ambiţios şi îşi doreşte să fie cunoscut ca un standard al excelenţei în sport în România. Sunt onorat şi nerăbdător să fac parte din acest proiect. Cu sprijinul conducerii clubului, sunt sigur că ne vom luptă să îndeplinim asteptarile", a declarat terhnicianul irlandez în vârstă de 54 de ani, pentru site-ul clubului CSM Bucureşti. 
  
Directorul general al CSMB, Alin Petrache, s-a arătat încântat de această alegere şi spune că proiectul lui Bradley este unul pe termen lung: "Michael Bradley este un tehnician foarte titrat şi experimentat. Sunt absolut convins că va schimbă faţă echipei şi va transformă centrul de copii şi juniori. Am mare încredere în proiectul sau. Urmează o serie de transferuri care să ajute la îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon."
  
Ca jucător, Bradley are la activ peste 40 de meciuri pentru Munster şi 40 de selecţii pentru naţionala Irlandei în perioadă 1985-1995 (13 din postură de căpitan), pentru care a câştigat Triplă Coroană în 1985 şi a evoluat la Cupele Mondiale din 1987 şi 1995. El a evoluat de două ori împotrivă României, în 1986, pe Lansdowne Road, (scor 60-0 pentru Irlanda) şi în 1993, pe acelaşi stadion, (scor 25-3 pentru Irlanda).
  
El şi-a început carieră de antrenor la echipă din oraşul natal, Cork, şi a fost tehnicianul acestei formaţii între 1995 şi 2002. Între 2002 şi 2003 a antrenat naţionala Irlandei de tineret, că apoi, din 2003 şi până în 2010, să conducă de pe bancă celebra echipă Connacht Rugby în Pro12 şi Cupele Europene. 
  
În 2010 şi 2011, la Cupă Mondială, Bradley a făcut parte din stafful naţionalei Georgiei. 
  
Următorii doi ani, până în 2013, îl găsesc pe irlandez că antrenor principal al lui Edinburgh. În sezonul 2011/2012 a reuşit să ajungă până în semifinalele Heineken Cup cu această echipă, pentru prima oară pentru o echipă din Scoţia. 
 
Ca antrenor al unor echipe naţionale, Michael Bradley a fost între 2005 şi 2010 "principalul" echipei secunde a Irlandei. În 2008, a fost interimar la naţionala mare a Irlandei în turneul din Nouă Zeelandă şi Australia. 
  
În 2011, în paralel cu jobul de la Edinburgh, a condus şi naţională secundă a Scoţiei cu care a reuşit victorii de prestigiu, cea mai răsunătoare, contra echipei secunde a Angliei, cu 35-0. 
  
Din 2013 şi până în 2016, a lucrat din nou cu naţionala de seniori a Georgiei, dar şi cu echipele de juniori, contribuind din plin la succesele acestor echipe la Campionatul European.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.