Fosta jucătoare australiană de tenis Jelena Dokici a dezvăluit, luni, în social media, că a fost la un pas de sinucidere la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât "toată tristeţea şi durerea să dispară” după o despărţire, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aproape că am sărit de pe balconul meu de la etajul 26, aproape că mi-am încheiat viaţa, nu voi uita niciodată această zi, totul era înnorat, totul era negru, fără sunet, fără lumină, nimic nu avea sens”, a explicat ea pe Instagram, referitor la ziua de 28 aprilie.

"Am reuşit să ies din această situaţie, nici nu ştiu cum am ajuns acolo”, a adăugat fostul nr. 4 mondial, în vârstă de 39 de ani, alături de o fotografie în care apare în lacrimi/.

"Ultimele şase luni au fost grele, cu lacrimi tot timpul”, a continuat australianca de origine sârbă, care şi-a încheiat cariera în 2014 şi de atunci a devenit consultant de tenis pentru canalele australiene.

"A scrie aceste rânduri nu este uşor (...) dar o fac, pentru că ştiu că nu sunt singura care se chinuie. Fiţi conştienţi că nu sunteţi singuri”, a adăugat ea, înainte de a-şi încheia mesajul: "Voi reveni mai puternică"..

Mărturia sa a stârnit imediat reacţii în lumea tenisului şi nu numai, inclusiv un mesaj de sprijin din partea compatriotului său Mark Philippoussis, fostul nr.8 mondial.

În ianuarie, Dokic şi-a anunţat despărţirea de partenerul ei după 18 ani împreună.

Ea a câştigat şase titluri pe circuitul WTA şi a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2000.

Ea a dezvăluit în trecut că a experimentat episoade de depresie legate de autoritarismul şi abuzul psihologic al tatălui şi antrenorului ei, Damir, care a avut în mod repetat probleme cu autorităţile de tenis şi cu organizatorii turneului pentru declaraţiile sale scandaloase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.