Şeful echipei de Formula 1 Red Bull, Christian Horner, anchetat pentru comportament nepotrivit, ar fi trimis mesaje cu conotaţii sexuale unei angajate o perioadă mai lungă de timp, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajata care s-a prezentat în decembrie 2023 la sediul din Austria îl acuză pe Horner de comportament sexual transgresiv.

Angajata a predat mesaje text, care ar demonstra acest lucru, avocatului extern care investighează cazul Horner. Ziarul olandez De Telegraaf susţine că a obţinut aceste mesaje, iar din acestea reiese că Horner i-a trimis angajatei mesaje cu tentă sexuală în mod regulat şi pe o perioadă considerabilă de timp.

De asemenea, este clar că Horner a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ţine sub tăcere această chestiune. În weekendul dinaintea primelor informaţii publicate de De Telegraaf - după ce a fost confruntat cu ancheta privind comportamentul şi i s-a cerut un răspuns - avocaţii săi au trimis o scrisoare avocatului care o asista pe angajată în termen de 24 de ore.

În aceasta, Horner oferea o înţelegere pentru suma de peste 760.000 de euro.

Potrivit presei, britanicul ar fi fost acuzat la nivel intern de "comportament inadecvat" faţă de o angajată, "acuzaţii" pe care le respinge "în totalitate". El a fost chestionat vinerea trecută de către un "avocat specializat din afara Red Bull", dar deocamdată nu a fost anunţată nicio decizie privind viitorul său la echipă.

Horner, care este căsătorit cu fosta Spice Girl Geri Halliwell, este la conducerea Red Bull de când aceasta a intrat în Formula 1, în urmă cu 19 ani.

Sub conducerea sa, Red Bull a câştigat şapte titluri la piloţi, patru pentru germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei pentru olandezul Max Verstappen (2021-2023), precum şi şase coroane la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.