Monopostul pilotat de Romain Grosjean, care a ars la Marele Premiu din Bahrain în 2020, va fi expus la o expoziţie dedicată F1 din 24 martie, la Madrid, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monopostul, sau mai bine spus ce a mai rămas din el, va fi expus într-o sală specială intitulată „Supravieţuire”. Vizitatorii vor putea descoperi şasiul monopostului Haas, ţinut până acum secret, şi imagini nepublicate ale accidentului.

Romain Grosjean a fost intervievat de organizatorul expoziţiei pentru a povesti acest accident: „Şasiul este încă dintr-o singură bucată, dispozitivul halo este acolo şi, în afară de deteriorare şi arsură, este tot aşa cum ar trebui să fie. Presupun că asta mi-a salvat viata", a spus pilotull franco-elvetian.

La 29 noiembrie 2020, pilotul francez Romain Grosjean suferea un accident înfiorător pe Bahrain International Circuit de la Sakhir, din care a scăpat miraculos.

În turul I al cursei din antepenultima etapă a sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, monopostul Haas condus de Grosjean a lovit bariera de protecţie de pe marginea pistei cu o viteză de 221 kilometri/oră şi a fost supus unei forţe de peste 50G.

Maşina a lovit frontal bariera de protecţie şi s-a rupt în două bucăţi. Partea cu cockpitul pilotului a trecut de bariera metalică şi a fost cuprinsă de o vâlvătaie. După 27 de secunde parcă fără sfârşit, el a reuşit să iasă din epava în flăcări, suferind doar arsuri la mâini. 

După accident, el a fost transportat la centrul medical al circuitului de la Sakhir, apoi, cu elicopterul, la spitalul forţelor armate de lângă capitala Manama.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.