Canadianul Lance Stroll nu va lua startul în Marele Premiu de Formula 1 de duminică, de la Singapore, după ce accidentul suferit în calificările din ziua precedentă, a anunţat echipa sa, Aston Martin

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Echipa a fost nevoită să efectueze o muncă imensă pentru a repara maşina, iar Lance este încă inflamat după un asemenea impact", a explicat echipa britanică într-un comunicat.

Sâmbătă, în ultimul său tur rapid pentru a-şi asigura un loc în Top 15, sinonim cu trecerea în Q2 - a doua parte a calificărilor - Stroll s-a ciocnit violent de un zid la viteză maximă.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care era cât pe ce să fie lovit de McLaren-ul lui Lando Norris aflat în spatele său, a scăpat nevătămat din maşina sa, dar a trebuit totuşi să treacă prin centrul medical după accident. Medicii l-au declarat apt să conducă duminică.

"Obiectivul lui Lance este acum să se recupereze complet înainte de Marele Premiu al Japoniei de la sfârşitul săptămânii viitoare", a declarat Aston Martin.

La startul GP-ului de duminică, de la ora 15:00, spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) va ocupa pole position în faţa britanicului George Russell (Mercedes).

Pe circuitul urban de la Marina Bay, liderul campionatului, Max Verstappen, va pleca doar de pe locul 11, în faţa coechipierului său de la Red Bull, mexicanul Sergio Pérez, care va fi al 13-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.