Fondatorul austriac al companiei Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la vârsta de 78 de ani, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul cunoscut şi pentru implicarea companiei de băuturi energizante Red Bull în Formula 1 a murit după o lungă boală.

Moartea lui a fost anunţată echipei Red Bull sâmbătă seara, chiar înainte de calificările de la Austin, Texas. „Cu mare tristeţe am aflat de dispariţia lui Dietrich”, a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

Mateschitz a fondat compania Red Bull în 1984 şi a cumpărat echipa Jaguar F1 douăzeci de ani mai târziu pentru a o redenumi Red Bull Racing în sezonul următor.

În 2010, Sebastian Vettel a câştigat primul titlu de F1 pentru Red Bull.

Pilotul Red Bull Max Verstappen a câştigat şi al doilea său campionat consecutiv la Marele Premiu al Japoniei la începutul acestei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.