Antrenorul formaţiei FC Dinamo, Florin Bratu, a declarat că îşi doreşte ca echipa sa să se impună în partida cu Hermannstadt din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, pentru a nu pierde pasul cu echipele fruntaşe ale clasamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încercăm să remediem problemele care au fost. Am insistat pe ideea de a nu mai primi gol la început de meci, aşa cum a fost şi cu Steaua şi cu Mediaş. Acum am văzut că avem o altă problemă, am reuşit să primim un gol şi apoi trei goluri în 12 minute. Încercăm să remediem această problemă prin exerciţiu, prin discuţii individuale. Avem cea mai tânără linie de apărare din prima divizie, dar aceasta nu este o scuză şi încercăm să învăţăm din greşeli. Cu Hermannstadt va fi un meci foarte greu, o echipă dificilă, care vine după un parcurs la fel ca şi noi până acum. Au şapte puncte, un antrenor cu experienţă. Au făcut transferuri interesante şi trebuie să fim într-o stare foarte bună atât fizic, cât şi mental pentru a câştiga meciul. Suntem într-o situaţie bună, putem fi în una şi mai bună. Dacă vom câştiga mâine putem să ne menţinem în plutonul acesta de 3-4 echipe şi nu vrem să pierdem acest pas cu prima parte a clasamentului. Jucând acasă trebuie să ne facem jocul şi să ne impunem”, a declarat Bratu.

Referitor la eventuala plecare a lui Dan Nistor la FCSB, Bratu a spus că buna dispoziţie a acestuia îi dă încredere că va rămâne la DInamo: “Sincer, din punctul meu de vedere el este căpitanul echipei şi cel mai bun jucător al nostru. Şi aşa trebuie să fie până la capăt, mai are doi ani de contract. Ne bazăm foarte mult pe el şi pe calităţile lui, este un lider şi l-am văzut mult mai motivat să tragă echipa după el pentru a avea rezultate. Am avut o discuţie cu el, l-am simţit dinamovist. Nu sunt patronul lui Dinamo, dar pe el îl văd cu o dispoziţie bună şi asta îmi dă încredere”.

Tehnicianul dinamovist a precizat că în perioada următoare vor mai veni la Dinamo câţiva jucători cu experienţă de care are nevoie.

“A plecat doar un singur jucător May, cu acordul meu. În zilele următoare vor mai veni ceva jucători. Avem nevoie de experienţă, de o îmbunătăţire a acestui grup tânăr. Cred că putem crea o echipă competitivă pe lângă aceşti jucători tineri pe care îi avem. Dacă vom lua jucători, vor veni pregătiţi, gata să intre în echipă. Vor veni jucători cu experienţă care să dea un plus echipei”, a precizat antrenorul/

Mijlocaşul Sergiu Hanca spune că înlocuitorul lui May în echipă îşi va face treaba astfel încât să suplinească absenţa acestuia la mijlocul terenului: “Eu cred că suntem foarte concentraţi, am avut o săptămână foarte bună, antrenorul ne-a spus ce aşteaptă de la noi. Suntem sută la sută concentraţi pentru a obţine victoria. E o echipă imprevizibilă, dar vom asculta indicaţiile antrenorului pentru a aduce cele trei puncte.  Nu ar fi prima oară când pierdem un coleg printr-un transfer. May era un coleg foarte bun, mă bucur că s-a dus într-un loc mai bun, dar noi suntem la fel de uniţi şi concentraţi şi cred că va fi altcineva în locul lui care îşi va face treaba pe deplin. Nistor este acelaşi jucător de când a venit la Dinamo, este concentrat”.

Fundaşul Ricardo Grigore consideră că antrenorul Florin Bratu este perfect pentru Dinamo, că reuşeşte să-i motiveze pe jucători.

“Ne aşteaptă un meci foarte important, avem nevoie de toate cele trei puncte şi sperăm să le aducem. May era un jucător important pentru noi. Eu sunt bucuros că am reuşit să mă impuun ca titular, sper să ducem echipa pe un loc mai bun şi să ajungem în play-off. Deocamdată, ne concentrăm pe fiecare meci în parte, nu ne gândim la campionat, este departe, noi vrem să urcăm uşor-uşor. Bratu cred că este antrenorul perfect pentru Dinamo, ne motivează foarte bine şi ne dă încredere fiecăruia. Ne dă un spirit de luptători”, a spus Grigore.

Partida Dinamo – AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.00.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.