Gimnastul rus Ivan Kuliak este cercetat disciplinar de Federaţia Internaţională de Gimnastică, după ce a purtat pe tricou un simbol folosit de Rusia în Războiul din Ucraina, în timp ce a urcat pe podium lângă un rival ucrainean, la Cupa Mondială din Qatar, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că a deschis proceduri disciplinare împotriva lui Kuliak pentru "comportamentul său şocant" la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.

După ce a câştigat, sâmbătă, bronzul în finala de la paralele, Kuliak şi-a lipit litera "Z" pe piept şi a urcat pe podium alături de câştigătorul medaliei de aur, Illia Kovtun din Ucraina.

Litera Z a devenit un simbol odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia şi poate fi văzută imprimată pe tancurile şi vehiculele militare ruseşti, fiind folosită şi în scopuri de propagandă de politicienii şi susţinătorii atacului Kremlinului în ţara vecină.

Weekend-ul trecut, a fost ultima oportunitate pentru gimanştii din Rusia şi Belarus de a concura la nivel internaţional, după ce ţările lor au fost sancţionate de FIG ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

De luni, sportivii, oficialii şi arbitrii ruşi şi belaruşi nu vor mai avea voie să participe la competiţiile organizate sub egida FIG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.