Aruncarea fumigene sau de sticle, invadarea terenurilor, insulte din tribune sau pe reţelele de socializare: fotbaliştii se confruntă cu o violenţă tot mai mare, potrivit unui raport FIFPro publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acesta, sindicatul mondial al jucătorilor a afirmat că sportivii s-au plâns că, de multe ori, au fost nevoiţi să accepte agresiunea în tăcere, în loc să vorbească despre aceasta, de teamă că ar putea exacerba abuzurile sau le-ar afecta oportunităţile de angajare.

Constatările FIFPro se bazează pe un studiu realizat de Dr. Joel Rookwood de la University College Dublin, pe interviuri cu jucători, pe un sondaj efectuat în 41 de federaţii naţionale şi pe relatări din mass-media. Abuzurile raportate pot avea repercusiuni grave: 88% dintre sindicatele consultate au declarat că ameninţarea cu violenţa duce la performanţe slabe ale jucătorilor, iar 83% au declarat că aceasta contribuie la probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

98% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea unei mai mari utilizări a tehnologiilor, cum ar fi scanerele de securitate şi recunoaşterea facială, pentru a-i prinde şi descuraja pe cei care comit acte de violenţă, iar 88% au declarat că grupările ar trebui să facă mai mult pentru a interzice accesul suporterilor violenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.