FIFA a anunţat, miercuri, că trei foşti oficiali, Aaron Davidson, Costas Takkas şi Miguel Trujillo, au fost suspendaţi pe viaţă pentru corupţie, decizia fiind luată de Comisia de Etică, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanul Davidson a fost preşedintele Ligii de Fotbal din America de Nord (NASL) şi al companiei de marketing sportiv Traffic Sports, implicate într-un vast scandal de corupţie judecat de justiţia americană.

Costas Takkas a fost consilierul lui Jeffrey Webb, fost preşedinte al Concacaf, de asemenea suspendat pe viaţă pentru corupţie.

Columbianul Miguel Trujillo a fost agent FIFA şi proprietar al unor firme de consultanţă.

Cei trei foşti oficiali vor trebui şi să achite o amendă de un milion de franci elveţieni.

Şase săptămâni de audieri la tribunalul din Brooklyn au expus faptul că milioane de dolari au ajuns ca mită la responsabili ai fotbalului din America Latină din partea firmelor de marketing sportiv, pentru drepturile TV şi de promovare a turneelor din regiune, între care şi Copa America şi Copa Libertadores.

Printre cele 42 de persoane inculpate de justiţia americană în acest caz de corupţie se numără şi americani, unul dintre ei fiind Chuck Blazer, martor-cheie al FBI care a decedat în iulie 2017. Mulţi inculpaţi şi-au recunoscut vina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.