După succesul ediţiei din 2023, desfăşurată în Australia şi Noua Zeelandă, şi după triumful inaugural al Spaniei, Cupa Mondială feminină va reveni în 2027, într-o ţară care urmează să fie stabilită. Până în prezent, FiIFA a primit patru oferte, ultima dintre ele fiind oficializată sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În marja finalei Copa Libertadores, câştigată de Fluminense pe Maracana, André Fufuca, ministrul brazilian al sportului, a discutat cu Gianni Infantino despre organizarea Cupei Mondiale.

"În numele preşedintelui Lula, am înmânat Fifa şi Federaţiei braziliene de fotbal declaraţia guvernamentală care oficializează intenţia Braziliei de a găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027 şi garanţiile guvernamentale necesare pentru ţările care candidează la organizarea Cupei Mondiale", a declarat ministrul pe contul său X.

 

Ţara gazdă va fi aleasă pe 17 mai 2024, în cadrul unui congres FiIFA care va avea loc la Bangkok, în Thailanda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.